Klassisk fiskgratäng från skolan

Krydd tillbehor

Ingredienser

  • 375 gr Alaska pollock (går också bra med hoki filét)
  • 3 dl ströbröd
  • 1 dl rostad lök
  • 1 dl finhackad persilja (fryst eller färsk)
  • 200g smält smör
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Salta efter smak

Gör så här

  1. Tina vitfisken i kallt vatten.
  2. Lägg de tinade torskryggfiléerna i en ugnssäker form.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Blanda ihop smält smör med ströbröd, persilja, rostad lök svartpeppar, pressad citronsaft och salt i en bunke och strö sedan massan över fisken och platta till den lite.
  5. Baka i ugnen på 180 grader tills den får en lätt yta eller i ca 15-20 minuter.

Serveras gärna med kokt potatis och gröna ärtor. Smaklig spis!

Would you like to visit this page in another language? Click here to translate the page