Kaptenens Alaska pollock gryta

Krydd tillbehor

Ingredienser

  • 600 g Alaska pollockrygg
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • Saften från 1 lime
  • 1 tesked salt
  • 1/2 tesked svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 röd paprika, skuren i strimlor
  • 1 grön el gul paprika, skuren i strimlor
  • 2 tomater, hackade
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 2 msk fiskfond (kan justeras efter smak)
  • 1 tesked paprikapulver
  • 1 tesked cayennepeppar (valfritt, beroende på hur starkt du önskar)
  • 1 handfull färsk koriander, hackad (alt persilja)
  • Koka ris (till servering)

Gör så här

  1. Tina pollocken och marinera i en skål med limejuice, lite av vitlöken, salt och peppar i ca 15 minuter.
  2. Värm olivolja på medelhög värme. Tillsätt lök och paprika, och fräs tills de mjuknar.
  3. Tillsätt resten av vitlöken, hackade tomater, tomatpurén, krossade tomater, fiskfond, paprikapulver och cayennepeppar. Låt koka i 5-10 minuter så att smakerna blandas och blandningen tjocknar.
  4. Lägg den marinerade fisken i grytan och häll över kokosmjölken. Rör om försiktigt så att fisken täcks av såsen. Låt koka på låg värme i 15-20 minuter, eller tills fisken är genomkokt och flagnar lätt med en gaffel.
  5. Rör ner den hackade koriandern strax innan servering.

Servera med med nykokt ris och ett gott bröd!

Would you like to visit this page in another language? Click here to translate the page