Alaska gratäng med räkor

Krydd tillbehor

Ingredienser

ca 4 portioner

  • Ca 600g alaska pollock
  • 4 portioner potatismos
  • 1 st äggula
  • Sås:
    1 1/2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Fiskspadet:
    1 st äggula
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 300 g räkor, med skal
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • dill, hackad
  • pressad citron
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lägg fisken i en lättsmord ugnsform, salta & peppra lite, täck med folie och sätt mitt i ugnen på 225 C, cirka 10 minuter.
  2. Fräs margarin och mjöl i en kastrull. Späd med grädde och fiskspad från formen. Koka 5 minuter, ta av värmen och rör ner äggulan. Smaka av med kryddor. Vänd ner de skalade räkorna och dillen. Bred såsen över fisken.
  3. Blanda moset med äggula och riven ost. Spritsa eller klicka det runt fisken. Gratinera i 250° C tills moset fått fin färg.

Would you like to visit this page in another language? Click here to translate the page