Hem
Om oss
Nyheter
Sortiment
Fisk och skaldjur
Fågel och Fastfood
Inspiration
Kvalitet & Miljö
För kunder
Alaska gratäng med räkor
Ingredienser
ca 4 portioner
Ca 600g
Alaska pollock
4 portioner
potatismos
1 st
äggula
Riven ost
Sås:
1 1/2 msk
margarin
2 msk
vetemjöl
2 dl
matlagningsgrädde
Fiskspadet
1 st
äggula
300 g
räkor, med skal
Dill, hackad
Pressad citron
Salt och peppar
Gör så här
Lägg fisken i en lättsmord ugnsform, salta & peppra lite, täck med folie och sätt mitt i ugnen på 225 C, cirka 10 minuter.
Fräs margarin och mjöl i en kastrull. Späd med grädde och fiskspad från formen. Koka 5 minuter, ta av värmen och rör ner äggulan. Smaka av med kryddor. Vänd ner de skalade räkorna och dillen. Bred såsen över fisken.
Blanda moset med äggula och riven ost. Spritsa eller klicka det runt fisken. Gratinera i 250° C tills moset fått fin färg.
Select your language:
EN
SV
Kontakta oss
Contact us