Kaptenens Favorit soppa

Krydd tillbehor

Ingredienser

ca 4 portioner

  • En box Kaptenens favoriter med 800g alaska pollockrygg & pinklaxportioner
  • 1 st purjolök
  • 1 st gullök
  • 3-4 st vitlöksklyftor
  • 2 st morötter
  • 4 st potatisar
  • 1 st fänkål
  • Ca 10 st fänkålsfrön
  • 2 kuvert saffran
  • 2-3 dl grädde
  • 10 dl fiskbuljong
  • 2 dl torrt vitt vin
  • Salt, peppar & timjan
  • 1 kruka färsk dill
  • citronsaft

  • Servering:
    200 g skalade räkor, dill, vitlöksbröd & aioli

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar. Dela och skölj purjolöken och strimla fint. Skala och finhacka gullök & vitlök.
  2. Skala morötter och potatis och skär i ca 2 cm bitar. Dela och skiva fänkålen tunt. Hacka dillen. Spara några vippor till garnering.
  3. Stek alla grönsaker på medelvärme i olja i en gryta utan att det tar färg i cirka 5 minuter. Tillsätt saffran mot slutet.
  4. Häll i vin, buljong och grädde, fänkålsfrön och låt alltihop koka tills potatisen nästan är klar ca 10-15 minuter.
  5. Smaka av med salt, peppar lite citronsaft och timjan. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda försiktigt i 3–5 minuter tills fisken är klar.
  6. Toppa med skalade räkor och dill.
  7. Servera soppan med en klick aioli i varje tallrik och vitlöksbröd.

Smaklig måltid hälsar Kapten Royal

Would you like to visit this page in another language? Click here to translate the page