Gör så här
- Skär fisken i bitar. Dela och skölj purjolöken och strimla fint. Skala och finhacka gullök & vitlök.
- Skala morötter och potatis och skär i ca 2 cm bitar. Dela och skiva fänkålen tunt. Hacka dillen. Spara några vippor till garnering.
- Stek alla grönsaker på medelvärme i olja i en gryta utan att det tar färg i cirka 5 minuter. Tillsätt saffran mot slutet.
- Häll i vin, buljong och grädde, fänkålsfrön och låt alltihop koka tills potatisen nästan är klar ca 10-15 minuter.
- Smaka av med salt, peppar lite citronsaft och timjan. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda försiktigt i 3–5 minuter tills fisken är klar.
- Toppa med skalade räkor och dill.
- Servera soppan med en klick aioli i varje tallrik och vitlöksbröd.
Smaklig måltid hälsar Kapten Royal