Kaptens favorit – Scampipasta med pesto

Krydd tillbehor

Ingredienser

2 portioner

  • 300g vannameiräkor
  • ½ färsk chili
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk raps- el olivolja
  • Salt & peppar efter smak

Sås:

  • 2 dl matlagsningsgrädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk pesto
  • ca ½ fetaost
  • ½ hönsbuljongtärning
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 msk pressad citron

Pasta:

  • Gärna 1 påse färsktagliatelle
  1. Tina räkorna.
  2. Pressa vitlök, finhacka chili & blanda i en skål tillsammans med olja & räkor.
  3. Värm upp en panna, tillsätt ev lite smör & fräs de marinerade räkorna ca 30 sekunder på varje sida, salta & häll tillbaka i skålen.
  4. Häll grädde, buljongtärning, pesto, dijonsenap i pannan, låt koka upp & rör samtidigt med en visp.
  5. Avsluta med att blanda i & låta fetaosten smälta. Smaka av med salt & peppar.
  6. Blanda den nykokta pastan med såsen, räkorna & persilja.
  7. Avsluta gärna med pressad citron & nymalen svartpeppar.

Would you like to visit this page in another language? Click here to translate the page