Vitlöksfrästa Argentinska rödräkor al Pil Pil

Krydd tillbehor

Ingredienser

2 portioner

  • 1 fpk råa Argentinska rödräkor
  • ca 1.5 dl Olivolja
  • 1 Nypa flingsalt
  • Färsk chili efter smak alt 1 tsk chiliflakes
  • ca 5 st Vitlöksklyftor, hackade (antal efter smak)
  • ca 1 msk Paprikapulver
  • 1-2 msk Torrt vitt vin
  • Citronjuice från 1/2 citron
  • En skvätt soja
  • Några droppar flytande honung
  • 1/2 dl Bladpersilja hackad
  • Surdegsbröd

Räkor frästa i olja med vitlök och chili och ett gott bröd att doppa i den goda såsen. En perfekt tapa!

Gör så här

  1. Tina räkorna.
  2. Krydda med flingsalt och paprika, blanda om.
  3. Hacka vitlök, chili och persilja.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme.
  5. Tillsätt chili och vitlök, fräs tills vitlöken får lite färg, men ej bränns.
  6. Lägg i räkorna och tillaga dem i ca en minut.
  7. Tillsätt vitt vin, en skvätt soja och lite honung och låt puttra en minut till.
  8. Rör i persilja och pressa över lite citronjuice.

Servera med bröd att suga upp den goda såsen med.

Tillagningstips

  • Smält ca 2 msk smör & blanda med olivolja i en stekpanna.
  • Tillsätt 2 klyftor finhackad vitlök, citronsaft från en citron och tinade räkor.
  • Fräs i ca 2-3 minuter. Blanda med nykokt linguine - servera och njut!

Tips för upptining

  • Lägg räkorna i en sil under kallt vatten tills de tinar. Låt rinna av väl.

Select your language:

Engelsk flag
EN
Svensk flag
SV