Räkor frästa i olja med vitlök och chili och ett gott bröd att doppa i den goda såsen.
En perfekt tapa!
Gör så här
- Tina räkorna.
- Krydda med flingsalt och paprika, blanda om.
- Hacka vitlök, chili och persilja.
- Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme.
- Tillsätt chili och vitlök, fräs tills vitlöken får lite färg, men ej bränns.
- Lägg i räkorna och tillaga dem i ca en minut.
- Tillsätt vitt vin, en skvätt soja och lite honung och låt puttra en minut till.
- Rör i persilja och pressa över lite citronjuice.
Servera med bröd att suga upp den goda såsen med.
Tillagningstips
- Smält ca 2 msk smör & blanda med olivolja i en stekpanna.
- Tillsätt 2 klyftor finhackad vitlök, citronsaft från en citron och tinade räkor.
- Fräs i ca 2-3 minuter. Blanda med nykokt linguine - servera och njut!
Tips för upptining
- Lägg räkorna i en sil under kallt vatten tills de tinar. Låt rinna av väl.