Grillade Argentinska rödräkor med vitlök och chili

Krydd tillbehor

Ingredienser

2-3 pers

  • 1 fpk frysta råa rödräkor
  • 1 st citron
  • 3-4 st vitlöksklyftor
  • 1 st spansk peppar
  • 1 st kruka färsk persilja
  • Salt, peppar
  • 0.5 dl olivolja
  • Sås: Aioli eller créme fraiche blandat med sweet chilisås & citron

Gör så här

  1. Tina räkorna.
  2. Hacka chili, vitlök, persilja och blanda med citronzest, olja, salt och peppar i en skål.
  3. Lägg i räkorna i marinaden och låt dra minst 30 minuter.
  4. Tänd grillen och när den är het lägg på räkorna. Vänd ofta och grilla totalt ca 3 minuter.
  5. Lägg räkorna på ett fat, häll över kvarvarande marinad och pressa över citronsaft.

Servera med sås och gärna ett gott bröd!

Tillagningstips

  • Koka upp två liter vatten. Tillsätt kryddor (tex salt, peppar, färska örter; persilja, dill, koriander, cayennepeppar, chiliflakes) citronsaft och tinade räkor.
  • Koka i cirka 1-2 minuter och låt rinna av.
  • Stek dom i olivolja och vitlök på hög värme tills det är rosa och genomstekta.

Select your language:

Engelsk flag
EN
Svensk flag
SV