Kokosgryta med Alaska Pollock & Sticky Peanuts!

Krydd tillbehor

Ingredienser

(8 portioner)

  • 8 Alaska pollock-filéer
  • 2 gul lök
  • 2 solo vitlök
  • lika mkt ingefära som vitlök
  • 2 citrongräs
  • 4 limeblad
  • 1 chili
  • 400 g broccoli
  • 2 stora morötter
  • 3–4 msk misopasta
  • 1–2 msk soja
  • 1 msk fisksås
  • 2 umamibuljongtärningar
  • 1 L kokosmjölk
  • 250–500 ml vatten

Sticky peanuts

  • 2 salladslök
  • 2 vitlöksklyftorv
  • ½ chili
  • lika mkt ingefära som vitlök
  • jordnötter
  • sesamfrön
  • kokosolja
  • sesamolja

Så här gör du

Förbered basen

  1. Finhacka lök, vitlök, ingefära och citrongräs
  2. Stek länge på medelvärme i olja och smör tills mjukt och lätt karamelliserat
  3. I med misopastan – stek lite till

Bygg grytan

  1. Häll på kokosmjölk, vatten, buljong, fisksås, soja och limeblad
  2. Låt småkoka ca 20 min

Grönsaker & fisk

  1. Lägg i morötter och broccoli
  2. Efter ett par minuter – i med fisken (skuren i bitar)
  3. Klar på ca 4 min

Sticky peanuts

  1. Stek vitlök, ingefära, chili och salladslök i kokos- och sesamolja
  2. Ner med jordnötter och sesamfrön – fräs tills knaprigt

Servera grytan med ris och toppa med sticky peanuts för crunch & hetta!
NJUT!

Select your language:

Engelsk flag
EN
Svensk flag
SV