Mozzarellafyllda laxbitar med basilikasås

4 pers

Ingredienser

4-6 st laxfilébitar 
1 mozzarellaost 
chilikrydda (t ex chili explosion från Santa Maria) 
Sås: 1 dl grädde 
2 dl créme fraiche 
1 kruka färsk basilika 
1 dl hackad gräslök 
2 msk saft från citron 
1 msk hummerfond 
salt, citronpeppar 
Servera till: 
kokt-pressad potatis och gärna en bladsallad med tomat, oliver och rödlök

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Snitta laxfiléerna och fördela hackad mozzarella i laxen. Mal över lite chili explosion krydda, salta och peppra. 
Lägg i smord ugnsfast form. Häll grädde och créme fraiche i en mixer. Tillsätt basilika, gräslök, citronsaft, hummerfond, salt och peppar. Mixa till en slät sås. Häll såsen runt laxbitarna och stek i ugn ca 12 min. Servera pressad potatis till och gärna en bladsallad med tomat, oliver och rödlök.