Kokt Alaskaspätta med räksås

4 pers

Ingredienser

800g Alaskaspättafiléer 
1 fiskbuljongtärning 
1 purjolök 
2 st tomater 
salt 
citronpeppar 
Sås: 
2 dl vätska från fiskkoket 
2 dl matlagninsgrädde 
1/2 msk mild vitvinsvinäger alt torrt vitt vin 
1 tsk konc. hummerfond 
1 tsk flytande honung 
majsstärkelse 
200g skalade räkor 
dill,salt, citronpeppar 
Servera till: 
Kokt potatis, citron/lime, grönsallad 


Gör så här

Dela fisken i portionsbitar och lägg i en vid kastrull/panna. Smula ner fiskbuljongtärningen och lägg i bitar av purjolök och tomatskivor. Salta och peppra lätt och slå på vatten så att det täcker fisken. Koka upp och sjud fisken ett par min. under lock. Dra kastrullen från värmen och låt fisken dra i vätskan under tiden du kokar såsen. Ta 2 dl vätska från fisken och koka upp tillsammans med matlagningsgrädden, vinäger/vitt vin,hummerfond och honung. Red med majsstärkelse och sjud såsen några minuter. Vänd ner räkor, klipp ner dill och smaka av med salt och citronpeppar. 
Låt fisken rinna av, lägg upp på fat. Häll såsen över och servera med kokt potatis citron/lime och grönsallad.