Kaptens Chumlaxgryta

4-6 portioner

Ingredienser

2 paket Chumlaxfilé 
1,5 dl strimlad purjolök 
1,5 dl halvtorr cider 
1 fiskbuljongtärning 
1 dl vispgrädde 
1 msk vetemjöl 
1 msk pressad citron 
1 dl hackad dill 
1 krm vitpeppar

Gör så här

Skär laxen i 3-4 cm stora tärningar. Hetta upp cider med buljongtärningen i en gryta. Lägg laxen i grytan, strö över den strimlade purjolöken och koka sakta under lock ca 5 minuter. Vänd försiktigt på laxbitarna och fortsätt sjuda. Strö över vitpeppar. Vispa samman en redning av vetemjöl och grädde och rör försiktigt ner den i grytan. Droppa över citronsaften. Grovhacka dillen, strö den över grytan och sjud några minuter till. Servera med kokt potatis eller ris.