Kalkon Cordon Bleu med mustig tomatsås och potatis

4 portioner

Ingredienser

500g Kalkon Cordon Bleu 
1 tsk salt 
1 krm malen svartpeppar 
1/4 dl majsolja 
1/4 dl grovhackad gul lök 
6 medelstora tomater 
1/4 dl torrt vitt vin 
Kryddbukett: 
1 bit gasväv 
3 persiljekvistar 
1 lagerblad 
1/2 tsk mejram 


Gör så här

1. Hetta upp hälften av oljan i en stor stekpanna. 
Lägg i Cordon Bleu, några i taget, och bryn dem snabbt 
utan att de bränns. Låt dem rinna av på hushållspapper. 

2. Hacka löken grovt och skålla, skala, kärna ur och grovhacka 
tomaterna. Hetta upp resten av oljan i en tjockbottnad 
gryta och låt löken mjukstekas utan att ta färg. 
Rör i tomater, vin, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. 
Knyt in kryddorna i gasbindan och lägg ner den i grytan. 
Koka i 5 minuter under omrörning. 

3. Tillsätt de brynta kalkonbitarna och ös dem noga med 
tomatsåsen. Låt allt sjuda ca. 10 minuter under lock. 
Servera rätten rykande varm.