Hallonpaj med tosca

6-8 st.

Ingredienser

Pajdeg: 3 dl vetemjöl, 1/2 dl socker, 125 g margarin el. smör, 2 msk vatten. 
Fyllning: 600g frysta hallon, 3 msk potatismjöl 
Toscasmet: 200 g smör, 3 dl socker, 4 msk vetemjöl, 4 påsar á 35 g mandelspån, 2 msk vaniljsocker. 
Servera till: Vaniljglass

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Låt pajdegen vila ca 30 min. i kylskåpet. Kavla ut och lägg degen i en rund pajform och förgrädda ca 10 min. 
Fyllning:Blanda hallon och potatismjöl. 
Toscasmeten: Smält smöret i en kastrull, rör ner sockret följt av vetemjöl och mandelspån. Rör om tills allt blandats och tjocknat. Blanda sist i vaniljsocker. 
Häll hallonen i det förgräddade pajskaiet. 
Fördela toscasmeten över. Grädda ca 20 min. i mitten av ugnen tills toscatäcket blivit gyllenbrunt. Serveras ljummen med vaniljglass!