Exotisk bär- och fruktflan

ca 8 st

Ingredienser

Botten av: 200g margarin el. smör 
5 dl vetemjöl 
1/3 tsk bakpulver 
1/2 dl socker 
Fyllning av: 
3 dl créme fraiche 
1 1/2 msk vaniljsocker 
ca 1 dl siktat florsocker 
2 dl frysta bär tex jordgubbar, hallon, blåbär, björnbär 
i banan 
ca 2 dl frysta/färska kiwi tärningar, päronbitar, mangotärningar (Se Cocktailbaren) 
ca 2 dl aprikosmarmelad 
3-4 msk vatten

Gör så här

Man kan blanda frukt och bär, så att tårtan blir festlig och färgstark! 
Värm ugnen till 200 grader. Smält smöret el. margarinet till degen och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, häll i det smälta smöret och arbeta ihop degen. Platta genast ut degen i en liten långpanna el. annan stor form. Låt degen gå upp lite längs formens kanter. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 min. Låt kallna helt. 
Rör till fyllningen ihop crème fraîche, vanilj socker och siktat florsocker och bred krämen över hela bottnen. Lägg ut bananhalvor skurna på längden, bär och frukter i bitar. Ljumma aprikosmarmelad med vattnet i en liten kastrull. Pensla den mjuka marmeladen över frukt och fyllning.