Cashew-& limebakad laxfilé med mangobulgur

4 port

Ingredienser

laxfilésida 700g 
naturella cashenötter 2 dl 
sweet chilisås 1 dl 
rivet skal av lime 2 st 
Servera till: 
bulgur 
frysta mangotärningar 1 dl 
rostade pumpakärnor och solrosfrön 
limesaft 1-2 st 
Sås: 
grekisk yoghurt 3 dl 
flytande honung 
salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader och koka 4 port. bulgur. Hacka cashewnötterna grovt och blanda med sweet chilisås och rivet limeskal. 
Lägg laxfilésidan i en ugnssäker form och fördela röran över hela laxen. Baka i ugn ca 15 min. Pressa limesaft över bulgur och rör om. Blanda bulgur med mangotärningar, avokado bitar, rostade pumpakärnor och solrosfrön. 
Blanda ingredienserna till såsen och servera till lax- och bulgursallad.