Alaskaspättafilé

4-6 portioner

Ingredienser

800 g spätta filéer 
1 st citron 
3 st hårdkokta ägg 
1 st kruka basilika 
ca 1½ tsk salt 
ca 1½ krm vitpeppar 
3 dl fiskbuljong 
3/4 dl grädde (eller mjölk) 
ca 3 msk maizenaredning för ljusa såser 
ca 14 st svarta kärnfria oliver

Gör så här

1. Lägg spättafileérna på en skärbräda. Skala och tärna citronen. Ta vara på saften. Skala och finhacka äggen. Strimla basilikan. Blanda citron och ägghack med hälften av basilikan. 
Smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen på spätta filéerna. Rulla ihopeller vik filéerna dubbla. Krydda den med salt och peppar. 
2. Lägg filéerna i en traktörpanna. Häll 
över fiskbuljong, citronsaft och grädde 
eller mjölk. Sjud under lock ca 5 min. 
Strö över maizenaredning och sjud 
ytterligare någon minut. 
3. Skiva oliverna, strö dem och resten av basilikan över fisken. 
4. Servera med ris och gröna bönor.